Frezeleme İşlemleri Nelerdir?

Frezeleme İşlemleri Nelerdir?

Freze Tezgâhı Nedir?

Endüstriyel talaşlı imalatın bir ayağı olan frezeleme işleminde özel bir freze tezgâhı görev yapar. 19. yy sonlarında üretilen freze tezgâhları, genellikle doğrusal ilerleme hareketi yaparak kendi ekseni etrafından dönen bir kesme takımının işlenecek olan ham maddeden talaş kaldırması prensibiyle çalışmaktadır. Kesme, havuz işleme, kanal açma, pah çekme, dişli çark açma, yan işleme gibi hassas frezeleme işlemleri freze tezgâhında yapılmaktadır. Metal işleme endüstrisinde görev alan tüm firmalarda freze tezgâhına rastlamak mümkündür.

Freze Tezgâhı Çeşitleri, sütunlu ve konsollu tip freze makinesi, imalat ve gövde tip freze makinesi, planya tipi freze makinesi ve özel tip freze makinesi gibi tiplere ayrılır. Freze milinin tablaya olan konumu yatay ise yatay freze, konumu dik ise dikey freze tezgâhı adını almaktadır. Hem yatay hem de dikey konumun aynı anda kullanılabildiği tezgahlar ise üniversal olan çeşittir. Bu tezgâhların seçimi, işlenecek ham maddenin büyüklüğüne ve materyaline bağlıdır. En yaygın olan makine ise CNC freze tezgâhıdır. Bilgisayar desteğini kullanarak çalışan CNC Freze Tezgâhı, beklenene en yakın sonuçları çıkarır. Parçayı kusursuz şekilde işlemek için oluşturulmuş yardımcı programlar sayesinde iş parçasının ebadı, materyali, tezgâhtaki konumu CNC tezgahına tanıtılır. Kesme takımının tipi, hızı ve hangi sırayla operasyona dahil olacağı ve nereye gönderileceği gibi konular tezgâh tarafından yorumlanarak kusursuz işlere imza atılmaktadır.

Freze Tezgahında Yapılan işlemler

Freze tezgahında yapılan işlemler kesme takımının tipine ve ham maddenin işlenme şekline göre adlandırılmaktadır. Kesme, havuz işleme, kanal açma, pah çekme, dişli çark açma, yan işleme gibi hassas frezeleme işlemleri freze tezgâhında yapılmaktadır. Metal işleme endüstrisinde görev alan tüm firmalarda freze tezgâhına rastlamak mümkündür. Frezeleme adımları sayesinde kalıpçılık, otomotiv, savunma gibi alanlardaki makine parçaları kusursuz ve seri bir şekilde üretilebilmektedir.

Freze Yöntemleri

Frezeleme işlemlerinde kavisli yüzeyler, vidalar, dişliler, çarklar, kanallar ve hassas yüzeyler elde etmek için farklı geometrilere sahip kesme takımları görev alır. En yaygın işlem ise yüzey frezelemedir. Alın Frezeleme olarak da adlandırılan yüzey frezelemede, iş parçasının eksenine dik olan bir kesme takımı bulunur. Hassas bir yüzey elde etmek veya hassas şekillere sahip mini oluklar oluşturmak için bu işlem yapılır. Kesme takımının çevresinde bulunan dişler yardımıyla yapılan frezeleme işlemi ise Çevresel Frezeleme olarak adlandırılır.

Aynı ve Zıt Yönlü Frezeleme Avantajları

Aynı yönlü frezeleme operasyonunda işlenecek parçanın ilerlemesi kesici takımın dönüş yönüyle aynı doğrultuda olmaktadır. Atılan talaş yapısı kırıntı şeklindedir. Aynı yönlü frezelemede, işlenecek ham madde tablaya bastırılarak yüzey işlemesi yapılmaktadır. Bu nedenle kaliteli bir yüzeyden bahsedilebilir. İmalatı seri hale getirmek ve hızlandırmak amacıyla fazla talaş derinliği verilebilir. Bu da ekonomik bir çalışma sağlar. Zıt yönlü frezelemede ise kesme takımının dönme yönüne karşı frezeleme işlemi yapılır. Sert materyallere sahip iş parçaları için zıt yönlü frezeleme yapılması daha makbuldür. Çünkü sert yüzeye temas eden kesici takım çabuk aşınmaya ve kısa sürede körelmeye uğrayacaktır.
Bloga dön